آشنایی با آفات و بیماری های نهال سنجد

آشنایی با آفات و بیماری های نهال سنجد

آشنایی با آفات و بیماری های نهال سنجد:

امروزه یکی از درختانی که زیاد در معرض آفات و بیماری ها نیست، درخت و نهال سنجد است که در هر منطقه ای قابل نگهداری و کاشت است، اما باید مراقب باشید که هر گیاهی در صورت عدم مراقبت ممکن است به این نوع بیماری ها مبتلا شود. و این نهال سنجد را نمی توان از این موضوع جدا کرد، هر نهال سنجد در شرایط نامساعد ممکن است دچار عوامل مضر و آسیب رسان شود.

درخت سنجد باید ماهیانه یک بار آبیاری شود تا انرژی لازم برای رشد و ثمر دادن را داشته باشد. اگر کشاورز و باغدار این کار را به خوبی انجام ندهند، نهال سنجد در طول رشد خود از انرژی و مواد مغذی لازم محروم می شود. با بیماری هایی مانند شته ها مواجه است، پس بهتر است برای بهبود رشد نهال سنجد در باغات خود اطلاعات خود را افزایش دهید تا از این مشکلات جلوگیری کنید.

اولین قدم کسب آگاهی:

همانطور که در مقاله بالا اشاره کردیم، داشتن اطلاعات لازم واقعا می تواند به باغبان مبتدی کمک کند تا درختان و نهال ها را از این آسیب نجات دهد، زیرا برخی از باغداران از نهال سنجد در باغ با محصولات دیگر استفاده می کنند.اگر چه این موضوع در بین بسیاری از باغداران رایج بوده و کاری پسندیده می‌باشد اما باید مراقب باشید که سایر بیماری های محصولات دیگر به راحتی وارد این درختان شده و منجر به خشکی و آسیب به نهال ها شود.

اگر به این مشکل توجه نکنید، نهال ها ممکن است در درازمدت آلوده شوند و میوه مورد نظر سنجد را به شما ندهند، بنابراین بهتر است نوع محصولی که در نزدیکی نهال سنجد خود می کارید در نظر بگیرید که عاری از آفات و بیماری ها باشد.

تاثیر خرید نهال سنجد سالم در افزایش باردهی:

قبل از هر چیز باید این نکته را در نظر گرفت که اگر می خواهید باغ و زمینی مناسب داشته باشید باید اطلاعات لازم و مفید را برای انتخاب محصولات به دست آمده از گیاهانی مانند نهال سنجد داشته باشید برای مثال اگر شما از همان ابتدا نهال سنجد را از مراکز نامعتبر تهیه کنید، نهالی را که برای کاشت انتخاب می‌کنید خالی از ایراد نبوده و می‌تواند در آینده خسارت‌های زیادی برای شما داشته باشد.اما اگر نهال های سنجد و سایر نهال ها را از مراکز و مجموعه های معتبر تهیه کنید، می توانید به طور کلی مشکل را کاهش دهید. نهالستان رویال نهال با چندین سال تجربه توانسته بهترین نهال سنجد را بدون آفات و بیماری پرورش دهد و تولید کند.

همانطور که مشخص است یکی از مواردی که کشاورزان را در پرورش نهال سنجد خوشحال می کند، انتخاب نهال های سالم و کسب سود فراوان از پرورش آن است. حال باید به این موضوع توجه کرد چه موضوعات دیگری در پیدایش بیماری در نهال سنجد موثر است؟ باید به شما بگوییم عوامل زیادی می‌تواند در این موضوع موثر باشد برای مثال:

خاک نامناسب با خشکی یا رطوبت زیاد باعث ایجاد این مشکل در درختان می شود، بنابراین اگر خاک بر اثر خشکی ترک خورده و خشک شود، می تواند ریشه درخت و نهال سنجد را بخشکاند و دچار بیماری و ضعف می شود. و اگر منطقه بارندگی زیاد داشته باشد و خاک رطوبت زیادی داشته باشد باید از پوسیدگی ریشه جلوگیری کرد ضمن اینکه رطوبت بالا یکی از عوامل بیماری در نهال سنجد است.

آشنایی با آفات و بیماری های نهال سنجد

انواع بیماری در نهال سنجد:

• قانقاریا

• شپشک

• لکه برگی

• شپشک‌ها

یکی از بیماری ها و آفاتی که می تواند به نهال سنجد و میوه های این درختان آسیب جدی وارد کند، شپشک ها هستند که از چشم بسیاری از باغبانان و کشاورزان پنهان مانده اند. این نمونه از آفات دارای جثه ریزی هستند و اغلب روی برگ، شاخه و میوه درختان سکونت دارند این نمونه از آفات دارای خرطوم بلندی هستند که به راحتی می توانند از منابع انرژی و معدنی درختان استفاده کنند، بنابراین درختان و نهال های جوانتر مستعد این مشکلات هستند، بنابراین باید در رسیدگی به آنها توجه ویژه ای شود.

برخی از این شپشک‌ها در محلی که سکونت دارند و در حال تغذیه می‌باشند از خود شیره‌ای خاص و چسبنده تولید می کنند که یکی از دلایل ایجاد بیماری های دیگر مانند قارچ است که به طور کلی مانع از رشد میوه نهال سنجد می شود.

بیماری لکه برگی:

برخی از کشاورزان معتقدند در فصل سرد سال بیماری ها و آفات کاهش می یابد، در صورتی که این گونه نبوده و برخی از بیماری ها در فصل سرما تا پایان سرما زیر ریشه و شاخه درختان زندگی می کنند تا پایان فصل سرما از انرژی و تغذیه درختان به خوبی استفاده می‌کنند این امر باعث می‌شود که نهال سنجد هنگام باردهی از میوه مطلوب و باکیفیتی برخوردار نباشد.

یکی دیگر از آفت هایی که می توان گزارش داد وجود لکه برگی است که اکثر باغداران متوجه شده اند که این مشکل باعث پوسیدگی و در آینده برگ های درخت که منشا رشد میوه است از بین می روند. در این نوع بیماری میوه‌ها می‌ریزند و کوچک می‌شوند، بنابراین بهتر است این دسته از بیماری‌های نهال سنجد را بشناسید تا در هنگام پیدایش به طور موثر آنها را از بین ببرید، به همین دلیل پیشنهاد می‌شود با مشاوران نهالستان رویال نهال تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

آفات نهال سنجد:

• مگس سنجد

• بید سنجد

• سوسک چوبخوار

یکی از موضوعاتی که اکثر کشاورزان با آن مواجه هستند وجود مگس سنجد است که باعث می شود میوه های نهال سنجد در طول رشد مقاومتی نداشته باشند و با کمترین باد به زمین بیفتند. لذا این موضوع باعث شده تا باغداران نهال سنجد از خسارت‌های مالی بسیار زیادی برخوردار شوند این آفت می‌تواند سوراخ‌هایی در میوه سنجد بوجود آورد که شکل ناخوشایندی دارد و از طرفی فروش و کیفیت را برای کسانی که در این بخش فعال هستند به شدت کاهش می دهد.

یکی از آفاتی که در اکثر فصل های سال وجود دارد آفات بید سنجد است که در سه نوبت توانایی از بین بردن نهال سنجد را دارد بنابراین ابتدا برگ های نهال سنجد را می خورد و ثانیاً شکوفه ها و گل هایی که در فصل بهار رشد می کنند و در نهایت از میوه های نهال سنجد برای رشد خود استفاده می کند، بنابراین برای از بین بردن این حشرات باید بلافاصله از سمپاشی مناسب استفاده کرد.

لازم است بدانید که وجود بیدهای سنجد می تواند عملکرد نهال سنجد را 40-50 درصد کاهش دهد، بنابراین بسیاری از میوه ها در هنگام رشد به زمین می افتند.

آشنایی با آفات و بیماری های نهال سنجد

سوسک های چوب خوار:

در ادامه برای توضیح یک حشره دیگر یعنی سوسک درخت میوه باید بدانید که این نمونه همانطور که از نامش پیداست از چوب و تنه و نهال سنجد برای غذا استفاده می کند که به شکل ظاهری سیاه براق است که علاوه بر آفات نهال سنجد، در نهال های دیگر نیز مشاهده شده است، که باید باغدار سریعا آن را با استفاده از کود و سمپاشی مناسب از بین ببرند لذا این دسته از حشرات خسارت‌های بسیاری را برای افرادی که به پرورش نهال سنجد مشغول هستند بوجود آورده است. بنابراین قیمت فروش نهال سنجد با این آفات ها بسیار کاهش می یابد و باعث می شود افرادی که در این بخش کار می کنند درآمد کافی نداشته باشند.