خواص میوه مرکبات
مرکبات ، مانند لیمو شیرین ، لیموترش
، پرتقال ، گریپ فروت و نارنگی ، منابع عالی آنتی
اکسیدان ها و سایر مواد مغذی از جمله ویتامین C ،
فیبر ، اسید فولیک و پتاسیم هستند.
سلامت مغز را تقویت کنید
فلاونوئیدهای غنی از آنتی اکسیدان در میوه های
مرکبات ممکن است به بهبود سلامت مغز کمک کرده و
خطر بیماری های نورودژنراتیو مانند پارکینسون و
آلزایمر را کاهش دهد.
مطالعه ای که در سال 2017 روی بیش از 13000 سالمند
ژاپنی منتشر شد و در مجله تغذیه انگلیس منتشر شد
نشان داد افرادی که هر روز مرکبات می خورند دو
برابر بیشتر از کسانی است که هر روز مرکبات می
خورند اگر این میوه ها را به مدت یک هفته یا بیشتر
بخورند. در مدت کوتاهی احتمال ابتلای آنها به زوال
عقل 23٪ کاهش می یابد. این بیماری ها معمولاً در
اثر تخریب سلول ایجاد می شوند و فلاونوئیدها به
کاهش این آسیب کمک می کنند.
به کاهش خطر ابتلا به سنگ کلیه کمک می کند
غلظت بالای مواد معدنی در ادرار می تواند باعث
ایجاد سنگ کلیه یا تشکیل کریستال معدنی بسیار
دردناک شود. به دلیل کم بودن اسید سیتریک در ادرار
، نوع خاصی از سنگ کلیه تشکیل می شود. یک مطالعه
بزرگ در سال 2014 نشان داد که سنگ کلیه در میان
افرادی که مرکبات می خورند بیشتر دیده می شود. این
میوه ها می توانند سطح سیترات موجود در ادرار را
افزایش دهند و در نتیجه خطر ابتلا به چنین سنگ های
کلیه را کاهش دهند.
به کاهش وزن کمک کنید
هر میوه حاوی چهار گرم فیبر است. پرتقال و
گریپ فروت می توانند به ثبات قند خون کمک کرده و
احساس سیری شما را برای مدت طولانی حفظ کنند ،
خصوصاً وقتی مواد غذایی حاوی پروتئین بالا و چربی
های سالم (مانند ماست) باشد. ترکیب منظم یا تخم
مرغ. این بدان معنی است که شما باید به جای آب
میوه پرتقال کامل بخورید. یک وعده آب پرتقال قند
بیشتری نسبت به پرتقال کامل دارد. علاوه بر این ،
آب پرتقال دارای فیبر کمی است که ماده مغذی مهمی
برای کاهش وزن است.
به محافظت از قلب کمک کنید
یک مطالعه کوچک که در سال 2006 در مجله
Journal of Agriculture and Food Chemistry منتشر
شد نشان داد افرادی که تحت پیوند بای پس عروق
کرونر قرار گرفتند پس از خوردن فقط یک گریپ فروت
در روز به مدت یک ماه ، سطح کلسترول بد (LDL)
کمتری داشتند. آنها تری گلیسیرید و کلسترول کامل
را تجربه کردند.
چندین ترکیب در مرکبات می توانند سلامت قلب را
تقویت کنند ، از جمله فیبر محلول و فلاونوئیدها.
بیش از 100 ماده شیمیایی شیمیایی در مرکبات می
تواند التهاب مضر برای قلب را کاهش دهد و فیبر
موجود در آنها می تواند به کاهش کلسترول بد خون
کمک کند.
به همین ترتیب ، مرکبات نیز منبع خوبی از اسید
فولیک است. اسید فولیک به طور طبیعی سطح اسید
آمینه هموسیستئین را کاهش می دهد. نشان داده شده
است که سطح هموسیستئین خطر بیماری قلبی را افزایش
می دهد. به یاد داشته باشید ، گریپ فروت می تواند
در برخی از داروها از جمله فشار خون ، کلسترول و
داروهای ضد افسردگی تداخل ایجاد کند.
از سرطان دستگاه گوارش جلوگیری
کنید
نتایج 22 مطالعه منتشر شده در Frontiers in
Pharmacology در سال 2017 نشان می دهد که مرکبات
می توانند به مبارزه با سرطان کمک کنند. در مقایسه
با سایر میوه ها ، مرکبات معمولاً اثر محافظتی
قابل توجهی در برابر سرطان دستگاه گوارش (از جمله
سرطان دهان ، سرطان مری ، سرطان معده و سرطان روده
بزرگ) نشان می دهند. ویتامین C ، کاروتنوئیدها و
فلاونوئیدهای موجود در مرکبات نقش اصلی را در
پیشگیری از سرطان دارند.
به افزایش جذب آهن کمک می کند
پرتقال (68 میلی گرم) ، گریپ فروت (77 میلی
گرم) ، لیمو (18 میلی گرم) یا آهک (13 میلی گرم)
دارای ویتامین C بالایی هستند که می تواند به بدن
در جذب بهتر آهن کمک کند. این امر به ویژه اگر
گیاه خوار یا گیاهخوار باشید بسیار مهم است ، زیرا
بدن نمی تواند آهن دیگری به غیر از آهن موجود در
گیاهان و گوشت انسان و غذاهای دریایی را جذب کند.
اگر برای تأمین آهن مورد نیاز بدن خود به گیاهان
اعتماد می کنید ، می توانید آنها را با ویتامین C
مصرف کنید تا جذب آهن را پنج تا شش برابر افزایش
دهد.
به تأمین آب مورد نیاز بدن کمک کنید
حدود یک چهارم آب مصرفی ما از غذایی است که می
خوریم و مرکبات برای بدن تأمین آب ایده آل هستند.
به عنوان مثال ، حدود 90 درصد پرتقال ها را آب
تشکیل می دهد. بنابراین ، صرف آب جوشیده ساده تنها
گزینه تأمین آب مورد نیاز بدن نیست.همچنین می
توانید آب با طعم بهتری را انتخاب کنید.
پشتیبانی از سیستم ایمنی
پرتقال به دلیل محتوای غنی ویتامین C شناخته
می شود ویتامین C همچنین می تواند به عنوان یک
آنتی اکسیدان عمل کرده و آسیب رادیکال های آزاد به
DNA را کاهش دهد. اگرچه ویتامین C نمی تواند از
این بیماری جلوگیری کند ، اما مطالعات نشان داده
است که می تواند مدت زمان و شدت سرماخوردگی را کمی
کاهش دهد. ویتامین C یک ماده مغذی محلول در آب است
، بنابراین بدن انسان نمی تواند آن را مانند
ویتامین های محلول در چربی ذخیره کند ، بنابراین
مصرف ویتامین C هر روز بسیار مهم است.
به مبارزه با چین و چروک کمک کنید
ویتامین C می تواند به حفظ طراوت و جوانی پوست
انسان کمک کند. مطالعه ای که در سال 2007 در مجله
آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شد نشان داد که زنانی
که ویتامین C بیشتری مصرف می کنند کمتر دچار چین و
چروک می شوند.
ویتامین C به بدن کمک می کند تا کلاژن تولید کند ،
که به لطافت و لطافت پوست کمک می کند. با افزایش
سن ، سطح کلاژن در بدن کاهش می یابد. به عنوان
بخشی از یک رژیم غذایی غنی از کلاژن ، ویتامین C
می تواند به مبارزه با این شرایط و کاهش چین و
چروک پوست کمک کند.
به کاهش نفخ شکم کمک کنید
آیا احساس می کنید که اضافه وزن دارید؟ خوردن
پرتقال یا گریپ فروت برای صبحانه می تواند مقداری
پتاسیم و الکترولیت مورد نیاز روزانه شما را تأمین
کند. با افزایش سدیم احتباس آب ، پتاسیم آن را
متعادل نگه می دارد و نفخ شکم را کاهش می دهد.