خواص شلیل
دفاع آنتی اکسیدانی:
شلیل دارای ظرفیت آنتی اکسیدانی شگفت انگیزی
است. این ماده حاوی مقدار زیادی پلی فنول ،
ویتامین C و کاروتنوئیدها مانند β-کاروتن و
کریپتوکسانتین است.
محتوای ترکیبات مختلف در پوست شلیل بسیار زیاد
است. بنابراین ، هنگامی که می خواهید شلیل بخورید
، لطفا آنها را به درستی بشویید و با پوست خود
مصرف کنید. این آنتی اکسیدان های محافظ می توانند
رادیکال های آزاد بدن را از بین ببرند و پپشلیل می
تواند به حل مشکل چاقی کمک کند. مطالعات نشان داده
است که شلیل و میوه های مشابه حاوی ترکیبات موادی
مانند آنتوسیانین ، کاتچین ، اسید کلروژنیک و
مشتقات کوئرستین هستند که می توانند مشکلات مربوط
به چاقی مانند دیابت و بیماری های قلبی عروقی را
حل کنند.
اثرات ضد چاقی و ضد دیابت ممکن است در برابر سندرم
متابولیک موثر باشد و اکسیداسیون کلسترول بد را
کاهش دهد.
مراقبت از چشم:
شلیل حاوی لوتئین است که ماده مغذی مهمی است
که باعث سلامت چشم می شود و خطر تخریب ماکولا در
اثر افزایش سن و سایر بیماری ها را کاهش می دهد.
مطالعات مختلف نشان داده است که لوتئین یک آنتی
اکسیدان بسیار قدرتمند است که به کاهش خطر آب
مروارید هسته ای (آب مروارید هسته ای) کمک می کند.
لوتئین در رنگدانه ماکولای چشم قرار دارد و می
توان از آن برای محافظت از بافت شبکیه در برابر
آسیب های ناشی از استرس اکسیداتیو و نور با طول
موج بالا استفاده کرد. علاوه بر این ، β-کاروتن
موجود در این میوه می تواند سنتز ویتامین A را
افزایش دهد و به طور موثر بینایی را حفظ کرده و از
بیماری هایی مانند نابینایی و خشکی چشم جلوگیری
کند.
جلوگیری از هیپوکالمی:
همانطور که همه ما می دانیم ، هیپوکالمی کاهش
سطح یون های پتاسیم در خون انسان است. شلیل حاوی
پتاسیم است که برای عملکرد طبیعی سلول و عصب ضروری
است. پتاسیم موجود در این میوه به سنتز پروتئین ،
عملکرد عضلات ، حفظ تعادل الکترولیت های بدن ،
بهبود استفاده از کربوهیدرات و پشتیبانی از
فرایندهای متابولیک کمک می کند.
کمبود پتاسیم در بدن می تواند باعث بیماری هایی
مانند هیپوکالمی شود ، که می تواند سلامت عضلات را
کاهش دهد و باعث ضربان نامنظم قلب شود.
سلامت قلب:
به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قدرتمند ، مصرف
منظم میوه هایی مانند شلیل می تواند به بهبود
سلامت قلب کمک کند. اسید کلروژنیک و آنتوسیانین
موجود در شلیل می تواند بدن را از اکسیداسیون
کلسترول مضر محافظت کرده و در نتیجه از تصلب
شرایین جلوگیری کرده و به گردش خون طبیعی پلاکت ها
کمک کند.
فلاونوئیدهای موجود در شلیل می توانند از افزایش
تجمع پلاکت ها جلوگیری کرده و خطر تصلب شرایین را
تا حد زیادی کاهش دهند.
جلوگیری از سرطان:
همانطور که در بالا ذکر شد ، شلیل حاوی اسید
کلروژنیک است که یک ترکیب طبیعی با فواید مختلف از
جمله جلوگیری از تومورها و سرطان های مختلف مانند
سرطان روده بزرگ است.
مطالعات مختلف نشان داده است که اسید کلروژنیک
خاصیت شیمیایی پیشگیری دارد و می تواند از تکثیر
سلولهای سرطانی جلوگیری کند. مطالعات نشان داده
است که β-کاروتن در گروه شلیل همچنین شواهد کیفی
در محافظت از بدن در برابر سرطان ریه دارد.
محافظت از امنیت قوی تر:
شلیل به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا بهتر
با بیماری های مختلف مقابله کند. وجود انواع آنتی
اکسیدان ها مانند ویتامین C ، روی و سایر ترکیبات
فنلی محافظ می تواند توانایی بدن در مقاومت در
برابر عفونت های مختلف را افزایش دهد. این ترکیبات
دفاعی خطر و شدت بیماری هایی مانند مالاریا و
سرماخوردگی را کاهش می دهند و به بهبود سریع زخم
ها و سایر بیماری ها کمک می کنند.
پوست سالم:
بیوفلاونوئیدهای موجود در این میوه به سلامت
پوست کمک می کنند. ویتامین C ، لوتئین ، بتاکاروتن
و سایر آنتی اکسیدان ها می توانند این دفاع را
تقویت کنند. بتاکاروتن پیش ماده ویتامین A است که
می تواند آسیب های پوستی را کاهش دهد.
ویتامین C موجود در شلیل نیز در سنتز کلاژن نقش
دارد و به جوانتر و شادابتر نشان دادن پوست کمک می
کند. علاوه بر این ، مطالعات نشان داده است که
لوتئین موجود در شلیل می تواند از پوست در برابر
رادیکال های آزاد و اشعه ماوراio بنفش محافظت کند.
به هضم غذا کمک کنید:
وجود فیبر غذایی و قلیایی بودن شلیل این میوه
را برای بهبود هضم انسان و سلامت کلی مفید می کند.
محتوای فیبر این میوه آب را جذب می کند و به تنظیم
حرکات روده کمک می کند. این به جلوگیری از مشکلاتی
مانند یبوست ، زخم معده و ورم معده کمک می کند.
همچنین از اتصال سموم به دیواره روده جلوگیری می
کند.
میان وعده های بارداری:
مادران باردار می توانند از ویتامین ها و مواد
معدنی موجود در شلیل ، به ویژه اسید فولیک استفاده
کنند. محتوای بالای پتاسیم این میوه به جلوگیری از
گرفتگی عضلات کمک می کند و سطح انرژی بدن را در حد
طبیعی نگه می دارد. فیبر موجود در این میوه سلامت
سیستم گوارشی را بهبود می بخشد و ویتامین C موجود
در آن به رشد طبیعی عضلات جنین ، دندان ها و رگ
های خونی کمک می کند.
سلامت سلول:
شلیل حاوی فسفر است که ماده معدنی لازم برای
عملکرد طبیعی سلول ها و بافت ها است. فسفر موجود
در شلیل به تقویت دندان ها و استخوان ها و بهبود
کربوهیدرات و متابولیسم چربی کمک می کند. این میوه
پشتیبانی خود را در حفظ ترمیم سلول و بافت ،
انقباض عضله و حفظ ریتم طبیعی قلب گسترش می دهد.
در پخت و پز استفاده کنید:
شلیل یک میوه آبدار است که می تواند برای طعم
دادن به غذاها و موادی مانند ماست ، پای ، مربا ،
اسموتی ، میان وعده و کیک مورد استفاده قرار گیرد.
می توانید آن را به عنوان میان وعده در طول روز
بخورید و یا از شلیل در غذای خود استفاده کنید.
علاوه بر خوردن شلیل تازه ، می توانید آنها را خشک
کنید.