تاثیر نمک برای درخت انار
تاثیر نمک بر درختان انار:
انار میوه ای از بهشت است. رنگ قرمز دانه های یاقوت مانند به رنگ خون است و چینش با نظم آنها واقعا شگفت انگیز است. خوردن این میوه زمستانی، در روزهای سرد می تواند حس خوبی را بوجود آورد. نمک از گذشته تا کنون، به خصوص برای انارهای ترش مزه، یک چاشنی عالی بوده است.
تاثیر نمک بر درخت انار:
اکنون زمان بررسی سوال اصلی این مقاله است؟ از ابتدا تاکنون همواره این سوال در بین کشاورزان مطرح بوده که آیا ریختن نمک در پایه انار برای افزایش عملکرد و بهبود آن است یا خیر؟!
این موضوع را از دو جهت بررسی خواهیم کرد. ابتدا طی تحقیقات زیادی که بر روی انواع میوه انار برای بررسی اثر نمک بر درخت انار انجام شد، به این نتیجه رسید که تحمل تنش نمک در درخت انار بالاست. این بدان معنی است که انار می تواند نمک را تحمل کند و در مقابل شوری مقاومت کند.
دلیل آن این است که می توان سدیم را در ریشه انار ذخیره کرد و پتاسیم و کلسیم به برگ ها منتقل می شود. از این نظر ریختن نمک ممکن است به انار آسیبی نرساند. اما باید گفت در هر صورت مطالعات بیشتری در این زمینه لازم است تا بتوان نتیجه گیری قطعی کرد.
نمک و قلیائیت خاک:
از نظر شیمیایی، نمک دارای pH خنثی است، به این معنی که می تواند اثرات قلیایی و اسیدی را خنثی کند. بنابراین با این تفاسیر اگر خاک برای رویش درخت انار قلیایی باشد افزودن نمک به درخت انار می تواند تاثیر مثبتی داشته باشد. خاصیت قلیایی را از بین می برد و خاک را متعادل می کند. اما این هم از مواردی است که هنوز مطالعات کافی در رابطه با آن انجام نشده است.
کودهای شیمیایی یا نمک برای درختان انار:
بسیاری از مردم، به ویژه در زمان های قدیم، معتقد بودند که به جای کود، می توان از نمک استفاده کرد. آنها فکر می کردند که بهترین کود برای درختان انار آمونیوم سولفات است که یک نمک معدنی با مصارف صنعتی است. پس میتوان نمک را با آن جایگزین کرد که خب حقیقتاً باید بگوییم این اصلاً تصور صحیحی نیست.
شاید یکی از مواردی که در رابطه با تاثیر نمک روی درختان انار مانند کود آمونیوم سولفات وجود دارد این باشد که خاصیت قلیایی خاک را از بین می برد، اما این کود ترکیبی از مواد مغذی مختلف است که در نتیجه همه اینها می تواند منجر به تخریب خاک شود. پس بنابراین نمی توان آنها را با چیزی مانند نمک خوراکی جایگزین کرد.
نمک برای انار، دشمن واقعی!
اکنون وقت آن است که در مورد خطرات ریختن نمک روی درختان انار یا سایر درختان میوه صحبت کنیم:
با ریختن نمک روی خاک درخت میوه، جذب مواد مغذی از جمله کودها به خاک را کاهش می دهید.با جذب املاح از طریق ریشه، کیفیت گیاه و برگ درخت کاهش می یابد و مطمئناً از کیفیت محصول نیز کاسته خواهد شد.
نمک برای انار می توان آن را یک دشمن واقعی دانست زیرا مقاومت و قدرت را در مقابله با حشرات بسیار کاهش می دهد. قبلاً اشاره کردیم که کیفیت درختان و برگ ها با جذب نمک کاهش می یابد. بنابراین به راحتی مورد حمله حشرات قرار می گیرد و محصول کاهش می یابد.
علم، روشی مطمئن برای کاشت و پرورش درختان انار:
در پایان شاید بد نباشد به این نکته اشاره کنیم که تکیه بر روش های علمی به جای باورهای قدیمی بهترین راه برای کشت انواع محصولات از جمله انار و برداشت محصولات مرغوب است. تأثیر نمک بر درخت انار تنها در برخی از گیاهان زراعی و یا برخی محیط های کشاورزی می تواند اثری جزئی و مؤثر داشته باشد، اما به طور کلی نمی توان از آن به عنوان یک روش قطعی و علمی استفاده کرد.
برای تقویت خاک و بهبود کیفیت محصول، بهترین و تنها راه رعایت تمامی شرایط محیطی لازم برای رشد نهال انار (شرایط مربوط به نور، خاک و آبیاری که قبلا در مورد آن صحبت کردیم) و اضافه کردن کودهایی مانند سولفات به خاک است. وقتی صحبت از کود می شود، زمان و مقدار کود بسیار مهم است.
قبل از اینکه به بررسی تاثیر نمک بر درخت انار بپردازیم، کمی در مورد این میوه بهشتی و خواص آن صحبت کنیم. میوه گرمسیری انار که به روش های مختلف مانند بذر، قلمه و نهال کشت می شود، شرایط محیطی خاصی دارد که باید برای رشد هر چه بیشتر این شرایط آمادگی کامل داشته باشد و میوه بهتری بدهد.
قبل از هر چیز آبیاری در رشد درختان انار بسیار مهم است. در اوایل بهار هنگام کاشت نهال باید بلافاصله پس از کاشت آبیاری انجام شود. این عمل باعث استحکام و سختی خاک اطراف نهال می شود. هر روز آبیاری کنید تا اولین برگ ها ظاهر شود.
هنگامی که اولین برگ ها ظاهر می شوند، زمان آبیاری هر چند روز یکبار است (ده روز توصیه می شود). در این مرحله آبیاری با آبی که ممکن است شور باشد نه تنها توصیه نمی شود، بلکه می تواند دشمن خاک شما و درخت انار نیز باشد.
خاک و دمای مناسب از الزامات کاشت درخت انار:
قبل از بررسی اثرات نمک بر روی درختان انار، دو عامل مهم دیگر را که برای رشد نهال ضروری هستند، در نظر بگیرید، برای درختان انار دو عامل دما و خاک نقش بسزایی دارند. درختان انار می توانند خاک های قلیایی و اسیدی را تحمل کنند.نکته مهم در مورد زمین مناسب برای کاشت انار این است که آب در آن ذخیره نشود و حرکت آب یا آنچه زهکشی نامیده می شود در آن باشد.
اما دمای ایده آل درخت انار با توجه به اینکه این میوه گرمسیری محسوب می شود حدود 20 تا 30 درجه است. درختان انار به نور مستقیم خورشید نیاز دارند. این به شما کمک می کند تا هنگام تصمیم گیری در مورد محل کاشت انار، فاکتور نور خورشید را در نظر بگیرید. به یاد داشته باشید که انار محصولی است که مقاومت چندانی در برابر سرما ندارد.