روش های کاشت درخت عناب
روش های کاشت درخت عناب:
عناب به شکل بیضی یا کروی است. اندازه آن معمولاً بین 2 تا 4 سانتی متر است و پوست عناب به رنگ قرمز یا زرد و دارای خطوط ریز سبز روشن است. البته پوستش نسبتا نازک و شفاف است.
داخل عناب حاوی دانه های قهوه ای رنگ است که در داخل پوسته ای سخت و چرمی قرار دارند. طعم عناب ترش و ملس است. معمولاً در ماه های پاییز میوه تازه عناب در مناطق مختلف و میوه خشک عناب در ماه های دیگر موجود است. کاشت درخت عناب در مناطق گرمسیری بهتر عمل می کند انتخاب روش کاشت درخت عناب تاثیر بسزایی در بهره وری و موفقیت باغ عناب دارد. یک باغدار معتقد است بهترین شرایط برای کاشت عناب برای رشد و باردهی بهتر، شامل موارد زیر است.
• درختان عناب به نور خورشید نیاز دارند و باید در مناطقی با آب و هوای گرم و خشک کاشته شوند. آنها به خاکی با زهکشی خوب و غنی از مواد آلی نیاز دارند.
• آبیاری: برای توسعه بهتر درختان عناب حداقل 1000-1500 میلی متر باران در سال مورد نیاز است. اگر متوسط بارندگی در مناطق خشک و گرمسیری کمتر باشد کشاورزان باید این کمبود را با آبیاری جبران کنند.
• خاک: خاک باید به اندازه ای عمیق باشد که ریشه درختان به لایه های زیرین خاک نفوذ کند. خاک باید به خوبی زهکشی شده و دارای pH متوسط (6-8) باشد.
• تغذیه: درخت عناب به کود حاوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم نیاز دارد. بهتر است باغداران با شرایط کاشت عناب آشنا شوند و از دوره رشد تا زمان باردهی از کودهای آلی یا معدنی مناسب به درختان استفاده کنند.
• حشرات و بیماری ها: درختان عناب به طور کلی در برابر حشرات و بیماری ها مقاوم هستند، اما برخی از آفات به درختان عناب آسیب می رسانند. اقدامات نظارتی، مراقبت های پیشگیرانه و درمان بیماری ها و حشرات مهم است.
لطفاً توجه داشته باشید که این اطلاعات کلی در مورد الزامات درخت عناب است و شرایط خاص هر منطقه و محیط ممکن است متفاوت باشد. در کاشت نهال عناب دو موضوع مهم وجود دارد که سوال اکثر کشاورزان و مصرف کنندگان است. پیوند درخت عناب و کاشت عناب در خانه! در ادامه مقاله اطلاعات تکمیلی در مورد آنها ارائه خواهیم کرد.
پیوند زدن درختان عناب:
پیوند زدن درختان عناب یک روش عملیاتی برای تکثیر و جوانسازی این نوع درخت است. البته به باغدار توصیه می کنیم نهال عناب را بر اساس بذر اصلاح شده از نهالستان های معتبر تهیه کند. در زیر مراحل پیوند زدن نهال عناب را توضیح خواهم داد:
• انتخاب نهال مناسب: نهالی را انتخاب کنید که به خوبی رشد کرده و سالم باشد.
• تهیه قلمه: انتخاب شاخه های جوان و سالم از درخت عناب که قطر آنها حدود یک سانتی متر است. هر قلمه باید حداقل چهار تا شش چشمه یا گره داشته باشد.
• برش قلمه: قلمه را با دقت از شاخه مادر جدا کنید. این کار باید با یک برش تمیز انجام شود و سطح برش نباید خیلی شیب دار باشد.
• آماده سازی قلمه: از گره آخر یک برش تمیز بزنید، سپس یک فلش در انتهای برش بزنید تا جهت برش مشخص شود.
• انتخاب پایه: پایه مقاوم را انتخاب کنید و شاخه ای را که می خواهید روی پایه پیوند بزنید مشخص کنید.
• تقویت نهال : بعد از نشاء کاری که از رشد قلمه مطمئن شدید، شاخه و درخت اصلی را تقویت کنید.
با انجام این مراحل می توانید نهال عناب را با موفقیت پیوند زده و تکثیر کنید. هدف اصلی از پیوند زدن درخت عناب، جوان سازی این درخت برای افزایش میزان باردهی و عملکرد آن است.
بهترین زمان برای کاشت نهال عناب:
زمان کاشت نهال عناب در باغ بسیار مهم است. از آنجایی که این موضوع تاثیر بسزایی در رشد و نمو نهال ها و در نهایت درختان خواهد داشت. در زیر در مورد بهترین زمان کاشت نهال عناب توضیحاتی خواهیم داد:
• شرایط آب و هوایی: بهترین زمان برای کاشت نهال عناب به شرایط آب و هوایی یک منطقه بستگی دارد. نهال ها برای رشد و بقا به دما و رطوبت کافی نیاز دارند. زمان کاشت باید با توجه به فصل و شرایط آب و هوایی محل تعیین شود.
• فعالیت های بیولوژیکی: نهال عناب در هنگام کاشت مورد حمله عوامل بیولوژیکی مختلف از جمله میکروب ها، قارچ ها و حشرات قرار می گیرد. فصل کاشت نهال عناب تاثیر زیادی بر سیستم دفاعی این درخت دارد.
• تامین آب: نهال در زمان کاشت و استقرار نیاز به آبیاری و رطوبت دارد. با انتخاب زمان مناسب برای کاشت نهال عناب از منابع آبی موجود استفاده می کنیم.
• تأثیر بر رشد و عملکرد: فصل کاشت نهال عناب تأثیر مستقیمی بر رشد و عملکرد آینده آنها دارد.
به گفته کارشناسان نهالستان، فصل کاشت نهال عناب در مناطق گرمسیری و خشک پاییز است. زیرا در فصل پاییز در مناطق گرمسیری و خشک دما کاهش یافته و هوا شروع به خنک شدن می کند و شرایط مساعدی را برای رشد ریشه نهال ایجاد می کند.
در این فصل بارندگی در مناطق گرمسیری آغاز می شود و درصد رطوبت هوا و خاک افزایش می یابد. این شرایط برای ساخت باغ عناب بسیار مناسب است. در پاییز نفوذ آب و انتقال مواد غذایی به خاک بهتر است و در فصل زمستان ریشه نهال عناب بهتر رشد می کند و قوی می شود و با محیط ارتباط برقرار می کند.
با کاشت نهال عناب در پاییز، نهال ها در زمستان و بهار شروع به رشد کرده و در تابستان گرم و خشک قوی تر می شوند و در فصل بعد آماده برداشت می شوند. البته کشاورزانی که موفق به کاشت نهال عناب در فصل پاییز شده اند با روش درخت عناب کاشت در پایان فصل زمستان آشنا هستند و نهال عناب را خریداری کرده و در آن دوره می کارند.
بهترین نوع درخت عناب:
دانستن بهترین نوع درخت عناب به کشاورزان کمک می کند تا باغ های پربار و اقتصادی را احداث کنند.در ادامه دو نژاد عناب را که به عنوان بهترین نوع درخت عناب شناخته می شوند به شما معرفی می کنیم:
• نهال عناب ژاپنی: در میان انواع نهال عناب بارور با سیستم دفاعی قوی، نهال عناب ژاپنی را فهرست می کنیم; همانطور که از نام آن پیداست، منشا این نهال ژاپنی است، اما توسط نهالستان های ایران بومی سازی شده است. نهال عناب ژاپنی زودبازده است و برای اولین میوه دو سال طول می کشد. این درخت مثمر در یک هکتار زمین سه تن میوه می دهد. گل درخت عناب سفید و دوجنسه است، بنابراین برای گرده افشانی نیازی به تنوع ندارد.
• نهال عناب محلی: از گونه های ایرانی درخت عناب می توان به نهال های محلی عناب اشاره کرد که میوه های آن مرغوب و دارای حداقل 100 سال عمر و میوه های طلایی رنگ است، نهال عناب محلی جزو درختان کوتاه ریشه است و فاصله ای که برای کاشت آن در نظر می گیرند، 4 متر است. تناژ تولید عناب داخلی سه تن در هکتار است، این درخت نیز نیازی به رقم گرده افشان ندارد.