افزایش رشد و باردهی درخت پسته

افزایش رشد و باردهی درخت پسته

روش های افزایش رشد و باردهی درخت پسته:

درخت پسته یکی از تجاری ترین و سودآورترین درختان جهان است که در مناطق گرمسیری و معتدل کاشته می شود. این نهال ها ارقام صادراتی هستند که در صورت دستیابی به سود اقتصادی بالا می توانند رضایت باغداران را به خوبی جلب کنند.

برای رسیدن به باغ پسته پربار باید به نحوه درست و مناسب ساخت باغ پسته و نگهداری از آن توجه کرد.

• زمین و مکان مناسب برای کاشت درخت پسته:

اولین قدم برای ساخت باغ پسته، انتخاب زمین مناسب است. لازم است بدانید که چگونه زمینی را برای کاشت درخت پسته انتخاب کنید که دارای خاک مناسب و حاصلخیز و در جهت نور باشد.

همانطور که می دانید درختان و گیاهان نور را بسیار دوست دارند، اگر نور کافی به درخت پسته برسد تاثیر مثبتی در افزایش بهره وری و کیفیت محصول دارد.

خاک مناسب برای درخت پسته یک خاک لومی شنی با ph بین 6.5 تا 7 است. هر چه خاک حاصلخیزتر باشد، اثربخشی و باردهی درخت پسته بیشتر است.

حتما قبل از ساخت باغ پسته، خاک را آنالیز کنید و در صورت کمبود عنصر مفید با کود آن را جبران کنید.

از جمله کودهای مهم و موثر برای رشد گردو می توان به عناصر زیر اشاره کرد:

• نیتروژن: یکی از عناصر مغذی و مفید برای درخت پسته که رشد و باروری درخت را دو چندان می کند. یکی از نقش های مهم نیتروژن می تواند تولید پروتئین در گیاه باشد.

• پتاسیم: پتاسیم روی خندان بودن پسته یعنی باز بودن پسته تاثیر می گذارد و کمبود آن باعث کاهش مقاومت درخت در برابر بیماری ها و آفات می شود.

• فسفر: رشد درخت پسته بستگی زیادی به مقدار فسفر دارد که از طرف دیگر علائمی مانند کاهش رشد ریشه و در نهایت تشکیل میوه های بی کیفیت را ایجاد می کند.

• کلسیم: کمبود فسفر در درخت پسته باعث کاهش رشد ریشه می شود که در نهایت باعث کنده شدن ریشه و سایر اندام های درخت و کاهش رشد درخت پسته می شود.

هر یک از این عناصر فوق در افزایش کیفیت محصول موثر بوده و عدم وجود هر گونه ماده آلی باعث کاهش بهره وری درخت پسته می شود.

افزایش رشد و باردهی درخت پسته

• آب و هوای مناسب برای کاشت درخت پسته:

یکی از مهمترین دلایل عدم موفقیت درخت پسته یا هر گیاه و نهال دیگری شرایط آب و هوایی نامساعد منطقه ای است که گیاه در آن قرار دارد. آب و هوای مناسب برای کاشت درخت پسته آب و هوای معتدل و گرمسیری است و درختان پسته در مناطق کوهستانی آسیب جدی می بینند.

نهال پسته تا 20- درجه سانتیگراد سرما را بدون هیچ مشکلی تحمل می کند. نیاز سرمایی درخت پسته بسته به گونه متفاوت است، اما به طور کلی نهال پسته به 600 تا 1200 ساعت سرما نیاز دارد.سرمای شدید باعث سرمازدگی گل های پسته و آسیب جدی به آن ها می شود.

• آبیاری اصولی و مناسب:

به طور کلی درخت پسته نسبت به سایر نهال ها و میوه ها به آبیاری کمتری نیاز دارد و یکی از ارقام مقاوم به خشکی و گرما است اما در عین حال اگر درخت به درستی و مناسب آبیاری نشود اثر و عملکرد خوبی از آن مشاهده نمی شود.

خشکی طولانی مدت و کم آبی عواقب منفی بر روی گیاه به جا می گذارد که منجر به کاهش عملکرد و بهره وری درخت می شود. سعی کنید از روش های مناسب آبیاری تحت فشار و قطره ای استفاده کنید.

اگر درخت در معرض تنش آبی قرار گیرد، می بینید که میوه ها کوچک می شوند و کیفیت آنها کاهش می یابد.

• گرده افشان درخت پسته:

برخی از نهال های درخت میوه خود گرده افشان هستند، در حالی که برخی دیگر باید با تنوع مناسب برای گرده افشانی بین چندین نهال کاشته شوند. درخت پسته به گرده افشان نیاز دارد، این گرده افشانی می تواند توسط زنبورها و باد و یا با کاشت انواع گرده افشان مناسب باشد.

• خاک درخت پسته:

هرچه خاک غنی تر باشد، درخت بهتر رشد می کند. برای کاشت نهال پسته از خاک حاصلخیز و لومی استفاده کنید. مقدار pH خاک را بررسی کنید، در صورت بالا یا پایین بودن آن جذب مواد آلی با مشکل رو به رو می شود.

افزایش رشد و باردهی درخت پسته

میزان باردهی درخت پسته چقدر است؟

باردهی درخت پسته بستگی به نوع رقم کاشت شما دارد. ارقام پیوندی و اصلاح شده عملکرد بیشتری نسبت به واریته های بذری دارند.

عملکرد پیوندهای درخت پسته از 7 تا 9 تن است که بستگی به شرایط آب و هوایی و مراقبت باغدار دارد. هرچه شرایط ایده آل برای درخت بیشتر باشد، باردهی درخت بیشتر می شود.