زمان مناسب کوددهی نهال

زمان مناسب کوددهی نهال

زمان مناسب کوددهی نهال:

کوددهی نهال را تا زمانی که نهال های کوچک حداقل یک مجموعه برگ واقعی داشته باشند به تاخیر بیاندازید.

اولین برگ هایی که از دانه جوانه می زنند برگ های لپه ای نامیده می شوند که معمولاً با برگ های واقعی گیاه بسیار متفاوت هستند.

قبل از ظاهر شدن برگهای واقعی، نهال جوان تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد را در دانه دارد، بنابراین کوددهی در این مرحله کاملا غیر ضروری است و ممکن است به نهال جوان آسیب برساند.

اما درست همانطور که برگ های واقعی ظاهر می شوند، نهال ها از افزایش سطح مواد مغذی بسیار سود می برند و قوی و سالم می شوند.

برخی افراد می گویند زمانی که گیاهان به ارتفاع مشخصی رسیدند باید کوددهی را شروع کنید. در واقع برای شروع کوددهی لازم نیست گیاه به ارتفاع معینی برسد، زیرا گیاهان با سرعت های متفاوتی رشد می کنند و برگ هایی با اندازه های متفاوت دارند.

بنابراین بهترین زمان برای کوددهی صبر کردن تا ظهور اولین برگ های واقعی است.

چه زمانی به نهال ها نباید کود داد؟

هنگام کاشت بذر، نیازی به کوددهی نیست. دانه ها به طور طبیعی حاوی تمام مواد مغذی لازم برای جوانه زنی هستند، بهتر است برای کوددهی صبر کنید تا نهال ها اولین برگ های واقعی خود را نشان دهند.

از کود دهی نهال ها در شرایطی که تحت تنش و استرس مانند تغییر رنگ، پژمردگی، خشکی برگ ها و ... هستند خودداری کنید، در این گونه موارد ابتدا باید روی سلامت نهال ها کار کرد و سپس کوددهی را انجام داد.

هر چند وقت یکبار باید کوددهی نهال انجام شود؟

بخش بزرگ و بسیار مهم در یادگیری نحوه کوددهی نهال به دانستن دفعات آن مربوط می‌شود. توزیع آهسته و پیوسته کود بسیار موثر‌تر از کوددهی یک یا دو مرتبه‌ای با حجم زیاد است. کود دهی به نهال ها تقریباً هفته ای یک بار کافی است و پس از چند هفته می توانید به آرامی دوز آن را افزایش دهید.

آیا نهال ها واقعاً به کود نیاز دارند؟

بله، اغلب نهال ها برای رسیدن به بهترین پتانسیل واقعی خود به کود نیاز دارند.

دانه ها تمام مواد مغذی مورد نیاز برای جوانه زدن را دارند، اما پس از رشد اولین برگ ها، گیاهان باید مواد مغذی مورد نیاز خود را از خاک دریافت کنند و از آنجایی که بسیاری از خاک ها مواد مغذی کافی برای رفع تمام نیازهای گیاه را ندارند، استفاده از کود ضروری می شود.

زمان مناسب کوددهی نهال

نحوه کوددهی نهال:

نحوه کود دهی نهال به اثربخشی آن بستگی دارد. با کوددهی مناسب، نهال ها مواد مغذی لازم را دریافت کرده و آنها را تقویت می کنند. از طرف دیگر، می توانید اطمینان حاصل کنید که نهال ها به اندازه کافی قوی و سالم هستند تا به بیرون منتقل شوند.

بهترین راه برای کوددهی نهال این است که کود را در آب رقیق کنید و هنگام آبیاری نهال از آن استفاده کنید، قبل از آن باید دستورالعمل روی ظرف کود را مطالعه کنید. نهال های جوان به اندازه نهال های مسن تر به کود نیاز ندارند و تغذیه بیش از حد به آنها آسیب می رساند.

بهترین نوع کود برای نهال:

اولین قدم برای کوددهی نهال انتخاب کود مناسب است. در این بخش ما در مورد کود مناسب برای هر مرحله نهال صحبت خواهیم کرد:

برای نهال های جوان کودهای مایع و محلول در آب بهتر از کودهای دانه ای است و توصیه می شود از کودهای متعادل با نسبت مساوی نیتروژن، فسفر و پتاسیم استفاده شود. مقدار هر یک از مواد مغذی موجود در کود را می توان به راحتی روی برچسب کود مشاهده کرد و به آن دسترسی داشت. این مقادیر معمولا در قسمت جلوی بسته کود با یک سری 3 عددی که غلظت مواد مغذی را نشان می دهد، ثبت می شود. در یک کود متعادل، هر سه عدد برابر هستند.

مرحله بعدی، استفاده از کودهای ارگانیک بهتر از کودهای شیمیایی است، زیرا کودهای ارگانیک عملکرد بهتری دارند و احتمال سوختگی نهال را کاهش می دهند.

می توانید از کودهای شیمیایی نیز استفاده کنید. اما باید مراقب مقدار آن باشید و بیشتر از نسبت 1 به 4 مصرف نکنید. در ضمن حتما کود را روی خاک پخش کنید و مطمئن شوید که برگ، ساقه یا ریشه گیاه با کود تماس پیدا نکند.

آیا می توان نهال ها را بیش از حد بارور کرد؟

بله، نهال های کوچک به کود زیادی نیاز ندارند، اما برای نهال های بزرگتر با برگ، باروری بیش از حد را می‌توانید با رقیق کردن نسبت 1 به 4 کود شروع کرده و با رشد گیاهان آن را به آرامی افزایش دهید. نوک قهوه ای برگ ها، زرد شدن آنها به خصوص در قسمت پایینی گیاه و پژمرده شدن ساقه ها نشان دهنده باروری بیش از حد است.

زمان مناسب کوددهی نهال

نهال ها به جز کود چه چیز دیگری نیاز دارند؟

کود دهی تنها بخشی از کمک به رشد قوی و سالم گیاهان است و برای اطمینان از سالم ماندن آنها، باید به موارد زیر توجه کنید:

آب:

نهال ها حدود یک بار در روز به آب نیاز دارند، بنابراین سعی کنید خاک را مرطوب نگه دارید. اگر گلدان های بذر در مقابل پنجره آفتابگیر یا در محیط گرم قرار گیرند، خاک آنها سریعتر خشک می شود.

نور:

نهال ها برای رشد به نور کافی نیاز دارند و اگر این مقدار نور دریافت نکنند ساقه های بلند، نازک، ضعیف و پژمرده خواهند داشت.اگر در محیط برای رشد نهال نور کافی وجود ندارد، از چراغ های LED برای رشد گیاه استفاده کنید با استفاده از این چراغ ها می توانید از دریافت نور مورد نیاز گیاه اطمینان حاصل کنید.

گردش هوا:

گردش هوا گیاهان را سالم نگه می دارد و از مشکلاتی مانند کپک و بیماری های قارچی جلوگیری می کند. برای ایجاد گردش هوای خوب می توانید ظرف ها را هر چند روز یکبار بچرخانید یا از پنکه سقفی استفاده کنید. استفاده از پنکه سقفی برای چند ساعت در روز می تواند گردش هوا را در محل رشد نهال ایجاد کند.