مراحل کاشت نهال گلابی

مراحل کاشت نهال گلابی

مراحل کاشت نهال گلابی:

1. انتخاب نوع نهال گلابی: ابتدا باید نوع گلابی را که قصد دارید در باغ خود استفاده کنید انتخاب کنید، بهتر است از نهال هایی استفاده کنید که با شرایط آب و هوایی منطقه سازگار و مقاوم باشند.

2. زمان کاشت: کاشت نهال گلابی بهتر است در فصل پاییز باشد، در فصل زمین به اندازه کافی مرطوب است و نهال ها در فصل زمستان دوام بیشتری خواهند داشت. اگر در کاشت پاییزه موفق نبودید، می توانید کاشت بهاره را نیز امتحان کنید.

3. آماده سازی زمین: قبل از خرید نهال گلابی، زمین را به خوبی آماده کنید، زمین باید هموار باشد و علف های هرز خارج شود. علاوه بر این، کود دیم و کود حیوانی به زمین اضافه کنید تا گلابی غنی شود.

4. کاشت نهال گلابی: نهال های سالم و قوی انتخاب کنید، گودالی به ابعاد 50*50 به عمق 70 سانتی متر در خاک ایجاد کنید و نهال ها را داخل آن قرار دهید، ریشه ها نباید خارج از زمین باشد.

5. آبیاری: پس از کاشت نهال، خاک را به خوبی آبیاری کنید تا رطوبت کافی تامین شود، در طول فصل رشد نیز باید به طور منظم آبیاری کنید تا نهال ها به خوبی رشد کنند.

6.مراقبت و نگهداری: مراقب آفات و بیماری های رایج در منطقه باشید.برای حفظ نهال گلابی حتماً علف‌های هرز اطراف آن را از بین ببرید.

مراحل کاشت نهال گلابی

خواص گلابی و ویتامین های آن:

میوه گلابی حاوی ویتامین های مختلفی است که برای سلامت بدن مفید است. خواص گلابی موجود در میوه گلابی عبارتند از:

• ویتامین C: گلابی سرشار از ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و از سلول ها در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می کند. ویتامین C موجود در گلابی به سلامت پوست، ایمنی و جذب آهن کمک می کند.

• ویتامین K: گلابی حاوی ویتامین K است که نقش مهمی در استحکام استخوان ها و جلوگیری از شکستگی دارد و همچنین به گردش خون کمک می کند.

• ویتامین A: گلابی حاوی مقادیر متوسطی ویتامین A است که برای حفظ سلامت چشم، پوست و سیستم ایمنی ضروری است.

• ویتامین E: گلابی سرشار از ویتامین E است و به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی شناخته می شود ویتامین E سلامت سلول ها را حفظ می کند و برای سلامت پوست ضروری است.

• ویتامین B1 تیامین: این ویتامین در گلابی وجود دارد و برای بهبود عملکرد سیستم عصبی و برای جذب انرژی از غذا ضروری است.

• ویتامین B2 ریبوفلاوین: بدن برای سلامت چشم و پوست، استخراج انرژی از غذا و بهبود عملکرد سیستم عصبی به B2 نیاز دارد.

• ویتامین های B-complex: گلابی همچنین حاوی ویتامین های گروه B مانند بیوتین، نیاسین و تیامین است که نقش مهمی در عملکرد سلولی و سلامت اعصاب دارند.

علاوه بر خواص و مواد مغذی موجود در گلابی که در بالا به آن اشاره کردیم، گلابی حاوی مقدار زیادی مواد معدنی مانند پتاسیم، مس، منیزیم و فیبر است، مصرف گلابی به عنوان بخشی از رژیم غذایی متعادل می‌تواند به کلیه آنتی‌اکسیدان‌ها و ویتامین‌های مورد نیاز بدن کمک کند و سلامت عمومی را افزایش دهد.البته میوه تولید شده در کشور دارای خواص بیشتری هستند،زیرا تکثیر و فروش نهال گلابی در نهالستان های ایران تراریخته نیست.

آنتی اکسیدان میوه گلابی چیست؟

میوه گلابی حاوی چندین آنتی اکسیدان مهم است که به شکل مواد مغذی در میوه ها وجود دارد برخی از آنتی اکسیدان های موجود در میوه گلابی عبارتند از:

• ویتامین C: اگرچه میزان ویتامین C موجود در گلابی نسبت به سایر میوه ها کمتر است، اما همچنان گلابی منبع خوبی از این ویتامین است.

• فلاونوئیدها: از جمله کوئرستین، ایزوکوئرستین، روتین و مقدار کمی نیاسین، این فلاونوئیدها به عنوان آنتی اکسیدان های بسیار قوی میوه گلابی عمل می کنند و ممکن است در کاهش التهاب و پیشگیری از بیماری قلبی موثر باشند.

• آنتوسیانین ها: پیدایش رنگ ارغوانی تا تیره نزدیک به سیاه در میوه به دلیل وجود ریزمغذی های آنتوسیانین است، این مواد به عنوان آنتی اکسیدان و سازماندهی فیبر برای بافت های داخلی نیز مفید بوده و در مقابله با اثرات زیان‌بار عوامل آزاد کننده رادیکال‌های آزمایشی موثر باشند.

• کاروتنوئیدها: حاوی بتاکاروتن، آلفاکاروتن و لیکوپن هستند که این ترکیبات تولید ویتامین A در بدن را تحریک کرده و همراه با آنتی اکسیدان ها در بهبود سلامت چشم و پیشگیری از بیماری های مرتبط با آن تاثیر مثبت دارند.

• آنتی اکسیدان های میوه گلابی نقش مهمی در کاهش خطر بیماری قلبی، سرطان خون، بهبود سلامت پوست و سلامت کلی بدن دارند.

مراحل کاشت نهال گلابی

منشاء میوه گلابی در ایران:

میوه گلابی از قدیم الایام در ایران کاشته و می روید، در واقع میوه گلابی از مناطق گرم و خشک استان های کرمان، یزد، سیستان و بلوچستان، خوزستان و سایر نقاط ایران می آید.

البته در مناطق کوهستانی و سردسیری کشور نیز نهال دیرگل و سردسیری گلابی کاشته می‌شود،ذخاستگاه میوه گلابی در ایران به چند منطقه مربوط شده و به طور گسترده در استان تهران و استان همدان کاشت می‌شود.

این مناطق به دلیل آب و هوای خوب و خاک حاصلخیز تولید شده در ایران به تولید گلابی مرغوب معروف هستند که از معروف ترین آنها می توان به رقم شاه گلابی، گلابی دم کج و گلابی مشو اشاره کرد.به گفته برخی کارشناسان، خاستگاه میوه گلابی در ایران معمولاً در نواحی شمالی و غربی کشور است که استان هایی مانند گیلان، مازندران، آذربایجان غربی و کردستان از جمله این مناطق هستند.

یکی از دلایل اصلی تنوع میوه گلابی در ایران فروش گلابی از خارج و داخل کشور از طریق نهالستان های معتبر و معروف است، گلابی دارای درختچه هایی کوتاه و شاخه های ضخیم است و به راحتی در مناطق خشک و گرم رشد می کند.

با توجه به شرایط اقلیمی ایران و خاک مناسب، تولید میوه گلابی در این کشور بسیار موفق بوده و ایران را به یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده و صادرکننده گلابی تبدیل کرده است، بنابراین خرید نهال گلابی و احداث باغ گلابی به روش‌های جدید و نوین کشاورزی به نفع باغداران خواهد بود.

میوه گلابی به عنوان یک میوه فصل در بهار و تابستان بسیار محبوب است و برای خوردن و تهیه مربا، آب میوه و ترشی استفاده می شود.

خوردن میوه گلابی به عنوان یک منبع غذایی سالم و مغذی برای زنان در دوران شیردهی مفید است، زیرا گلابی منبع غنی ویتامین C است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و سیستم ایمنی را تقویت می کند، بنابراین مصرف میوه گلابی در دوران شیردهی زنان شیرده بسیار تاثیر گذار است.

علاوه بر این، گلابی حاوی مقدار زیادی فیبر است که به هضم صحیح غذا کمک می کند و مشکلات مربوط به یبوست را در زنان شیرده حل می کند، در عین حال گلابی حاوی مواد معدنی و ریزمغذی های مهمی مانند ویتامین K، پتاسیم، مس و منیزیم برای حفظ سلامت استخوان و قلب است.

در واقع مادران باردار برای تقویت و استحکام سازی استخوان‌های خود همچنین قوام شیر و تامین کلسیم آن به خوردن میوه گلابی در شیردهی توجه زیادی داشته باشند، مادران باردار می توانند برای تامین ریزمغذی‌هایضروری بدن در دوران شیردهی میوه گلابی را مصرف کنند تا نیازهای مغذی خود و نیازهای رشد کودک را برطرف سازند.

خوردن میوه گلابی در دوران شیردهی به عنوان یک میان وعده سالم بسیار مفید است و به عنوان یک منبع طبیعی سبزیجات و فیبر عمل می کند، گلابی باعث رضایت مادران شیرده می شود و اشتهای کاذب را کاهش می دهد و از پرخوری جلوگیری می کند تا مادران شیرده دچار اضافه وزن نشوند.