مزایا و معایب گردو خوشه ای
مزایا و معایب گردو خوشه ای:
مزایا و معایب گردو خوشه ای چیست؟ آیا گردو خوشه ای معایب بیشتری دارد یا مزایای آن؟ نهال گردو خوشه ای در ایران از نظر اقتصادی و مصرف بسیار محبوب و پرطرفدار است. مغز گردو خوشه ای به عنوان یکی از پرمصرف ترین مخشکبار موجود در بازار شناخته می شود. همچنین محصول این درخت با خواص فراوان برای تمامی گروه های سنی مفید است. در این مقاله با ما همراه باشید تا با بررسی مزایا و معایب گردو خوشه ایو همچنین شرایط رشد آن آشنا شوید. می خواهیم ببینیم این درخت علاوه بر معایب چه مزیت هایی دارد که باعث محبوبیت آن شده است؟!
قبل از اینکه به بررسی کلی مزایا و معایب گردو خوشه ای بپردازیم، لازم است به طور مختصر به معرفی خصوصیات این درخت بپردازیم. گردو به عنوان محصولی با ارزش غذایی بالا همواره در سبد غذایی ایرانیان جایگاه ویژه ای داشته است. اما محصولات گردو انواع مختلفی دارند. یکی از محبوب ترین انواع گردو، گردو خوشه ای است که دو نوع مختلف دارد.
منشاء اصلی گونه اصلی گردو خوشه ای فرانسه است و خاستگاه دیگر گونه های این درخت بسیار محبوب به ایران باز می گردد.
به طور کلی چوب گردو خوشه ای که بیش از یک قرن قدمت دارد برای باغداران و کشاورزان بسیار سودآور است. این نهال در مناطق سردسیر به خوبی رشد می کند و محصول قابل توجهی تولید می کند.
بهترین روش آبیاری گردو خوشه ای:
در این مقاله به بررسی مزایا و معایب گردو خوشه ای می پردازیم. داشتن اطلاعات کافی در مورد نهال گردو خوشه ای از جمله قیمت نهال گردو خوشه ای، طول عمر آن و یا نحوه آبیاری این نهال به شما کمک می کند تا بهترین نوع نهال را برای باغ یا زمین کشاورزی خود انتخاب کنید.
آبیاری به موقع و منظم یکی از راه هایی است که به رشد طبیعی و مرغوب درختان مختلف از جمله گردو خوشه ای کمک می کند. بهتر است نهال گردو خوشه ای را اصولی آبیاری کنید تا خاک آن هرگز خشک نشود. زیرا خاک تشنه روی باروری درخت گردو خوشه ای تاثیر منفی می گذارد. بنابراین لازم است برنامه آبیاری مشخصی برای گردو خوشه ای در نظر گرفته شود. سپس نهال خود را به طور منظم آبیاری کنید.
مقاومت گردو خوشه ای در مقابل آفات:
درخت گردو خوشه ای برای باردهی مناسب نیاز به سمپاشی دارد. نمی توان گفت نیاز به سمپاشی یکی از معایب گردو خوشه ای است. زیرا سمپاشی اصولی محصول این درخت را پربارتر می کند. اما اگر می خواهید محصول خوبی برداشت کنید و درخت خود را سالم نگه دارید، لازم است در برابر آفات مختلف درخت شما مقاوم باشد. بنابراین با سمپاشی و استفاده از سموم مناسب می توان درخت را تقویت کرد و آفات مختلف را از محصولات و برگ های این درخت حذف کرد.
اگر شرایط آبیاری و سمپاشی به خوبی پیش برود، معمولا پس از دو سال زمان برداشت و زمان تولید نهال گردو آغاز می شود. البته توجه داشته باشید که عدم آبیاری و سمپاشی می تواند صدمات جبران ناپذیری به درخت گردو شما وارد کند. بنابراین اگر می خواهید از معایب درخت گردو خوشه ای دوری کنید، بهتر است در خصوص زمان مناسب آبیاری و سمپاشی اقدامات لازم را انجام دهید.
مزایای درخت گردو خوشه ای چیست؟
همانطور که در مقدمه گفته شد، در این مقاله می خواهیم درخت مزایا و معایب گردو خوشه ای را بررسی کنیم. در این صورت اطلاعات کاملی در مورد نهال گردو خوشه ای بدست می آورید و به خوبی می توانید تشخیص دهید که آیا آن نهال برای منطقه جغرافیایی شما مناسب است یا خیر؟! آیا چگونه می توان این درخت را در بهترین شرایط پرورش داد؟ در زیر به بررسی مزایای گردو خوشه ای می پردازیم که عبارتند از:
• یکی از مهمترین مزایای گردو خوشه ای باردهی بالای آن است. در واقع محصول آن در سال های اول کاشت قابل برداشت است. این بدان معناست که باغبان یا کشاورز مجبور نیست مدت زیادی صبر کند تا درختش میوه دهد. بنابراین، از نظر اقتصادی، درخت کاملاً سودآور در نظر گرفته شده است.
• یکی دیگر از مزایای درخت گردو خوشه ای قیمت مناسب است. این نهال نسبت به انواع دیگر قیمت مناسبی دارد. اگر باغ یا زمین کشاورزی دارید، می توانید با خرید تعداد زیادی نهال گردو خوشه ای درآمد خوبی کسب کنید.
• بهترین نوع گردو معمولا پوست نازکی دارد. گردو خوشه ای نیز محصولاتی با پوسته نازک دارد.
• بسیاری از انواع نهال گردو ممکن است در آب و هوای سرد رشد نکنند و تولید نکنند. اما درخت گردو خوشه ای در مناطق سردسیر و کوهستانی نیز مثمر است و عملکرد خوبی دارد. بنابراین ویژگی مقاومت بالا شرایط این درختان را برای کاشت در مناطق سردسیر تضمین می کند.
• یکی دیگر از مزایای درخت گردو خوشه ای ریشه های قوی آن است. بنابراین در برابر تغییرات ناگهانی که می تواند در بافت خاک رخ دهد مقاومت لازم را دارد. این ویژگی باعث می شود درخت گردو خوشه ای در برابر بادهای شدید و طوفان های فصلی آسیبی نبیند و از مقاومت لازم برخوردار باشد.
• مغز گردو خوشه ای بسیار قوی و مفید برای سلامت بدن است. یکی از مزایای گردو خوشه ای طعم متفاوت و منحصر به فرد محصول آن است.
معایب گردو خوشه ای:
حتما تا اینجای این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد مزایای گردو خوشه ای دریافت کرده اید. اکنون می دانید که چگونه این اطلاعات به شما کمک می کند درختی سالم و پربار داشته باشید. در ادامه مقاله به بررسی معایب گردو خوشه ای می پردازیم. هیچ چوبی بدون نقص وجود ندارد.علاوه بر مزایا و فواید، نهال گردو خوشه ای دارای معایبی نیز می باشد:
• نهال های گردو خوشه ای نیاز به هرس منظم دارند. اما هرس این نوع درختان کار دشواری است. زیرا گردو خوشه ای شاخه های زیادی در اندازه های مختلف دارد. بنابراین برای هرس این نوع درختان باید مهارت و تجربه کامل داشته باشید. در هر صورت نوع هرس درخت گردو خوشه ای یکی از معایب گردو خوشه ای است.
• نهال گردو خوشه ای گاهی حساسیت زیادی به نوع خاک نشان می دهد. بنابراین می توان گفت یکی از معایب گردو خوشه ای حساسیت آن به نوع خاک و درصد شن نسبت به ترکیب شن روسی و لومی است. اگر مقدار شن و ماسه در خاک بیشتر باشد، نهال آسیب می بیند و رشد آن مختل می شود.
• یکی از معایب درختان گردو خوشه ای این است که برای هر منطقه آب و هوایی مثل مناطق گرمسیری مناسب نیست. بنابراین اگر در آب و هوای گرم و خشک زندگی می کنید به شما توصیه می کنیم از کاشت نهال گردو خوشه ای خودداری کنید.
• برخی از معایب گردو خوشه ای مربوط به محصول یا مغز آن است. بنابراین زیاده روی در مصرف مغز گردو خوشه ای باعث چربی بدن یا چاقی می شود. همچنین مصرف زیاد این مغز برای افراد گرم مزاج مناسب نیست.