مقایسه پسته ایرانی با خارجی

مقایسه پسته ایرانی با خارجی

مقایسه پسته ایرانی با پسته خارجی:

درختان پسته انواع مختلفی دارند که هر کدام باید در شرایط آب و هوایی خاصی کاشته شوند. اگر شما هم می خواهید باغی پربار از پسته داشته باشید، بهتر است ابتدا انواع درختان پسته را بشناسید و در نهایت درختی را انتخاب کنید که با شرایط آب و هوایی منطقه خود سازگار باشد.

از این رو در این مقاله قصد داریم شما را با انواع نهال پسته و ویژگی های هر یک از آنها آشنا کنیم تا بتوانید تصمیم خود را آسان تر کنید.

معرفی ارقام پسته ایرانی:

همانطور که می دانید صادرات پسته یکی از صادرات غیر نفتی ایران است که بسیار موفق است. در واقع بخش قابل توجهی از تجارت بین المللی ایران به صادرات انواع پسته اختصاص دارد. بنابراین داشتن بهترین نهال پسته در ایران طبیعی است.

با این اوصاف، گونه های درختی پسته ایرانی که مورد توجه صادرکنندگان قرار گرفته اند عبارتند از:

• نهال پسته اکبری

• نهال پسته احمد آقایی

• نهال پسته کله قوچی

• نهال پسته بادامی زرند

مقایسه پسته ایرانی با خارجی

خصوصیات نهال پسته اکبری:

نهال پسته اکبری به عنوان یکی از نهال های پیوندی در بازار نهال ایران به فروش می رسد.این نهال ها در ایران به عنوان نهال های بازار پسند نیز شناخته می شوند و بهترین گزینه برای باغداران محسوب می شوند.

از جمله خصوصیات و ویژگی هایی که نهال پسته اکبری را در بین انواع نهال پسته برجسته و خاص کرده است می توان به مغز بزرگ و خوش طعم اشاره کرد. مغز پسته اکبری بسیار مغذی است و همین امر بر محبوبیت آن افزوده است.

شاید جالب باشد بدانید که امکان کاشت نهال پسته اکبری در مناطق بادخیز وجود دارد. زیرا این نهال ها در بین نهال های پسته مقاومت قابل توجهی در برابر باد نشان می دهند. با توجه به دیرگل بودن نهال پسته اکبری امکان کاشت آن در مناطق سردسیر وجود دارد.

اگر این نهال ها را بکارید و از یک روال آبیاری منظم و فاصله کاشت مناسب پیروی کنید، احتمالاً در سال دوم عملکرد کمی از آن می بینید و می توانید از هر نهال پسته اکبری تقریباً 15 کیلوگرم پسته برداشت کنید.

خصوصیات نهال پسته احمد آقایی:

از دیگر انواع نهال پسته ایرانی که بسیار پرطرفدار بوده و دارای خصوصیات مثبت متعددی است می توان به پسته احمد آقایی اشاره کرد.پسته احمد آقایی جزو نهال های تجاری پسته طبقه بندی می شود و میوه آن شبیه بادام است. پوست استخوانی، طعم بی نظیر و هسته سبز از دیگر ویژگی های نهال پسته احمد آقایی است.

از مهمترین خصوصیات و صفات مثبت پسته احمد آقایی می توان به قابلیت رشد آن در خاک شور اشاره کرد. با کاشت این نهال در مناطقی با خاک شور می توان محصول قابل توجهی برداشت کرد.

البته برای رسیدن به بازده اقتصادی باید تمامی شرایط را برای رشد نهال فراهم کرد. از جمله شرایطی که نهال احمد آقایی نسبت به نهال پسته برای رشد نیاز دارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:

آبیاری منظم هر 10 روز یکبار، رعایت فاصله استاندارد کاشت نهال از یکدیگر. این نهال ها باید 4*4 فاصله داشته باشند.

اگر این شرایط را فراهم کنید، می توانید از سال دوم به بعد حدود 15 کیلوگرم پسته از نهال های احمد آقایی برداشت کنید.

خصوصیات نهال پسته کله قوچی:

از محبوب ترین انواع درختان پسته در ایران می توان به نهال پسته کله قوچی اشاره کرد. ویژگی هایی مانند اندازه بزرگ میوه، طعم و ظاهر فوق العاده باعث محبوبیت این نهال شده است.در صورت رعایت تمامی شرایط و اصول پرورش نهال پسته کله قوچی بدون شک می توانید سود قابل توجهی از آنها کسب کنید.

در مورد مقایسه نهال پسته کله قوچی با ارقام نهال پسته دیگر، باید گفت که این رقم هر 15 روز یکبار نیاز به آبیاری مداوم دارد، ضمناً نهال ها باید در فاصله 3*4 از سایر نهال ها کاشته شوند. در این حالت نهال ها به خوبی ریشه می دهند و برداشت قابل توجهی می دهند.

این نهال نیز مانند سایر ارقام پسته ایرانی در سال دوم شروع به میوه دهی می کند و در صورت فراهم شدن شرایط رشد مناسب حدود 15 کیلوگرم پسته خوشمزه می دهد.

نهال پسته بادامی زرند:

این نوع از نهال های پسته به عنوان مقاوم ترین در بین نهال های پسته شناخته می شود. این رقم یکی از بهترین نهال های پایه است که رشد سریع، میوه های خوش طعم و مقاومت بالایی دارد.

از آنجایی که اکثر نهال های پسته در برابر شرایط جوی و همچنین در برابر بیماری ها و آفات مقاومت چندانی ندارند، نهال پسته بادامی زرند بسیار مقاوم و سازگار با خاک شور است.با اطمینان از شرایط رشد نهال پسته بادامی زرند می توانید از هر هکتار حدود 5 تن پسته برداشت کنید.

البته به شرطی که سطح کاشت نهال از سطح آب آزاد 500 تا 2000 متر باشد و فاصله هر نهال از 4*4 متر کمتر نباشد. با وجود این ویژگی ها، این نهال یک گزینه عالی در میان گونه های نهال پسته است.

در مورد آبیاری نهال پسته بادامی زرند باید گفت که آبیاری آنها بستگی به شرایط آب و هوایی دارد. مثلاً در فصول سرد، نهال ها را باید تقریباً هر 20 یا 30 روز و در فصول گرم، هر ده روز یکبار آبیاری کرد.

معرفی ارقام پسته خارجی:

حال که با پربارترین انواع درختان پسته ایرانی آشنا شدید، بهتر است در مورد دو نمونه از بهترین درختان پسته خارجی اطلاعاتی کسب کنید.

• نهال پسته هیبریدی

• نهال پسته اسرائیلی

مقایسه پسته ایرانی با خارجی

خصوصیات نهال پسته هیبریدی:

نهال پسته هیبریدی آمریکایی از بهترین نهال های موجود در بازار نهال ایران می باشد. شاید فکر می کنید با وجود فراوانی درختان پسته ایرانی نیازی به خرید نهال هیبریدی آمریکایی نیست! اما در پاسخ باید بگوییم که محبوبیت اصلی این نهال ها به دلیل مقاومت استثنایی آنها در برابر سرما، گرما و آفات است.تنوع اصلاح شده این نهال ها منجر به مقاومت بالای آنها شد که باعث افزایش محبوبیت کاشت در جهان شد. با فراهم آوردن تمامی شرایط برای رشد نهال پسته هیبریدی و هرس شاخه های آن می توانید محصول قابل توجهی را برداشت کنید.

از جمله شرایط مساعد برای رشد نهال هیبریدی آمریکایی نسبت به نهال پسته می توان به کاشت آنها در مناطقی بین 700 تا 3000 متر از سطح دریا اشاره کرد. اگر نهال مذکور را در ارتفاع بالاتر یا پایین تر بکارید، بهره وری آن نیز به شدت کاهش می یابد.

خصوصیات درخت پسته اسرائیلی:

از دیگر انواع نهال پسته که در ایران بسیار پرطرفدار است می توان به نهال پسته اسرائیلی اشاره کرد. پایه پیوندی و مقاوم این نهال ها باعث شد تا در شرایط آب و هوایی مختلف رشد کنند. مقاومت این نهال ها در برابر شوری خاک از ویژگی های مثبت آنهاست.

مغز لذیذ رنگ سبز و هاله بنفش تولید شده توسط درخت پسته اسرائیلی توانسته است نظر بسیاری از باغداران ایرانی را در بین گونه های درختی پسته جلب کند. با کاشت این نهال ها در یک هکتار می توان 5 تا 6 تن در سال برداشت کرد.

البته این میزان باردهی از سال چهارم به بعد شروع می شود و در صورت تامین تمام شرایط رشد آن مانند ارتفاع استاندارد از سطح آب های آزاد، آبیاری منظم و رعایت فاصله کاشت صحیح اتفاق می افتد.