کاشت تا برداشت درخت بادام

کاشت تا برداشت درخت بادام

کاشت تا برداشت درخت بادام:

اولین قدم برای ایجاد باغ بادام، کاشت نهال بادام است، در گذشته کشاورزان با کاشت درخت بادام در گلدان و مراقبت از آن نهال بادام از گونه های مورد علاقه خود تهیه می کردند، اما این روش دو ایراد عمده دارد. اولا زمان بر و پرریسک بوده و ممکن است پس از گذشت چند ماه نهال سالم و کارآمد تولید نشود و ثانیا برای احداث باغ وسیع و هکتاری این روش اصلا مقرون به صرفه نیست.

نکته دیگری که باغداران در کاشت بذر و نهال باید به آن توجه کنند این است که بسیاری از انواع بادام باید گرده افشانی متقابل شوند و به همین دلیل ممکن است بذر بادام نتواند مانند گیاه مادری بادام تولید کند و بعد از چند سال شاهد تفاوت در مشخصات و درخت بادام خواهید بود که بسیار دور از انتظار شماست.

بنابراین بهترین روش برای کاشت نهال بادام، تهیه نهال بادام آماده و پیوندی از نهالستان های معتبر کشور می باشد و از این رو علاوه بر داشتن میوه های مرغوب و پربار مانند نهال بادام آذر خوشه ای که در عین حال که باردهی بالا و با کیفیت خواهد داشت بلکه نسبت به شرایط مختلف آب و هوایی، شرایط آبی و همچنین آفات و بیماریها از خود مقاومت بالایی نشان داده و در نتیجه هزینه باغبانی برای باغداران کاهش می یابد.

روش صحیح آبیاری درخت بادام:

یکی از ویژگی های مهم درختان بادام، سازگاری آنها با شرایط آب و هوایی مختلف است به طوری که درختان بادام در باغ های اکثر مناطق کشور به چشم می خورند، درخت بادام برای مناطق سردسیری و معتدل گرمسیری مناسب است. در کاشت درخت بادام در مناطقی با رطوبت بالا باید دقت شود، درختان بادام در مناطقی که رطوبت نسبی بالایی دارند عملکرد خوبی ندارند.

با توجه به سازگاری بالای درخت بادام با شرایط مختلف آب و هوایی، می توانید درخت بادام را در مناطقی با میانگین بارندگی سالانه کم یا زیاد، بادام های مقاوم به خشکی را در مناطقی با میانگین بارندگی سالانه بیش از 300-400 میلی متر در سال خریداری کنید.

نحوه آبیاری درخت بادام:

در مناطقی که میانگین بارندگی آنها کمتر از 300 میلی متر است، بهتر است ارقام بادام مقاوم در برابر کم آبی را انتخاب کنید.

بهترین سیستم آبیاری برای آبیاری باغ بادام در مناطق مختلف عمدتاً سیستم تحت فشار یا بابلر است.در مناطق گرمسیری با شرایط آب و هوایی بسیار گرم تابستانی، تبخیر زیاد آب و تعرق درخت می تواند خسارات زیادی به بار آورد که در این صورت بهترین سیستم آبیاری باغ بادام، سیستم آبیاری قطره ای زیر سطحی است.

سیستم قطره ای زیرسطحی تحت تاثیر شرایط آب و هوای گرم قرار نمی گیرد و در مناطق گرم و خشک کارایی بسیار بهتری دارد و در این سیستم درختان بادام کمتر در معرض خشکی و کمبود آب هستند و در نظر داشته باشید که آبیاری کمتر از نیاز درختان به خصوص در فصل رشد به تنه درختان آسیب می رسانند و ترک خوردن پوست تنه باعث بیماری شانکر باکتریایی در درختان می شود.

یکی دیگر از جنبه های مهم آبیاری بادام این است که آبیاری کمتر از نیاز درختان بادام را در برابر آفات چوبخوار مانند سوسک شاخ بلند روزاسه و آفات مکنده مانند شته ها بسیار آسیب پذیر می کند، بنابراین اصول آبیاری را رعایت کنید. به عنوان مثال، با استفاده از یک سیستم آبیاری، با فرکانس و حجم مناسب آبیاری کنید تا از ضعیف شدن درختان خود جلوگیری کنید.

کاشت تا برداشت درخت بادام

هرس درخت بادام:

همه ی باغداران با عملیات مهم باغبانی مانند کوددهی، آبیاری و هرس آشنا هستند. هرس درخت بادام تاثیر عمده ای در رشد و بهره وری این درختان دارد. با انواع هرس درخت بادام آشنا شوید:

هرس سربرداری:

در این نوع هرس، هرس درختان بادام باید بلافاصله پس از کاشت نهال بادام انجام شود، این هرس به رشد سریع نهال درخت بادام در سال اول پس از کاشت کمک می کند و علاوه بر تسریع رشد، سریعتر به میوه دهی می پردازد.هرس سربرداری به فرم گیری درخت بادام کمک می کند.

هرس کنترل کننده:

این نوع هرس فقط برای کنترل آفات و بیماری های گیاهی انجام می شود، به عنوان مثال آفات سوسک شاخ بلند را فقط با هرس شاخه های سبز خشک شده می توان کنترل کرد، در صورتی که در هرس این شاخه ها کوتاهی کنید، خسارت آفات سال به سال افزایش می یابد، آفات و بیماری های شاخه و برگ معمولاً با هرس به خوبی کنترل می شوند، در صورت لزوم سمپاشی نیز اثر این عملیات را در مبارزه با آفات یا بیماری ها بهبود می بخشد.

هرس فرم دهی:

این نوع هرس در چند سال اول پس از کاشت در پاییز یا زمستان انجام می شود و در سال های بعد به شکل دهی درختان بادام کمک می کند، به یاد داشته باشید که داشتن شکل مناسب باعث می شود تا شاخه های بادام نور بیشتری دریافت کنند. کمک و از شیوع آفات و بیماری ها در باغ بادام جلوگیری می کند و به طور غیر مستقیم به افزایش بهره وری درختان بادام کمک می کند.

آفات و بیماری های بادام و روش های مبارزه با آن:

کنترل آفات و بیماری های گیاهی یکی از مهم ترین عوامل محدود کننده عملکرد برای داشتن باغ بادام سالم و پربار است. برای کنترل موفقیت آمیز آفات و بیماریهای بادام درختی باید در درجه­ی اول با آنها آشنایی داشته باشید تا بتوانید به سرعت از حضور آنها اطمینان پیدا کرده و برای کنترل آنها اقدام کنید. ثانیاً باید با روش اصلی مبارزه با آنها آشنا شوید در زیر شما را با مهمترین آفات آشنا می کنیم.

بیماری لکه اجری بادام:

این بیماری که یکی از بیماری های اصلی درختان بادام است، یک بیماری قارچی است، این بیماری به کمک باد و باران از درختان آلوده به درختان سالم سرایت می کند و در ابتدای بهار درختان سالم را مبتلا می کند،در باغاتی که سال گذشته آلودگی در آنها مشاهده شده یا در باغات مجاور باغات آلوده قرار دارند، سمپاشی بیشترین تاثیر را خواهد داشت.

بیماری گال باکتریایی طوقه و تنه:

بیماری گال باکتریایی ممکن است همراه با نهال های بیمار وارد باغ شما شده باشد و یا در باغ شما از قبل وجود داشته باشد و به محض کاشت نهال با ریشه های آسیب دیده به آنها حمله کنند که از علائم مهم این بیماری ضعف و زرد شدن و کاهش رشد درختان است.

برای کنترل این بیماری در باغ تنها یک راه وجود دارد و آن حذف درخت آلوده و سوزاندن آن است، درخت آلوده سخت درمان است در صورت باقی ماندن در باغ، زمینه¬ی آلوده شدن سایر درختان را فراهم خواهد کرد.

بیماری شانکر باکتریایی شاخه و تنه:

بیماری تکان دهنده باکتریایی شاخه و تنه درخت بادام به خصوص در مناطق گرمسیری به دلیل کمبود منابع آبی در این مناطق، درختان به خوبی آبیاری نمی شوند و گرمای هوا به عنوان عامل بدتر باعث ایجاد ترک می شود. پس از ایجاد شکاف در تنه درختان بادام، عامل باکتریایی بیماری وارد آنها شده و پرورش دهندگان شکاف های نسبتا عمیقی را در تنه درختان بادام مشاهده کردند که از آن شیره قهوه ای و کدر می تراود.

آفت سوسک شاخ بلند رزاسه:

سوسک شاخ بلند روزاسه در مناطق گرمسیری و سردسیر آسیب بیشتری می‌بیند، به‌ویژه در باغ‌هایی که به خوبی و آبیاری مناسبی ندارند، این آفت باعث خشک شدن سرشاخه های جوانی می‌شود که قرار است در سال بعد میوه درختان را تامین کند و به همین دلیل این آفت خسارت شدیدی به درختان بادام وارد می‌کند.این آفت فقط به درختان بادام ضعیف و تحت تنش آبیاری حمله می کند، ثانیاً باید شاخه های آلوده حاوی لارو را هرس و بسوزانید.

کاشت تا برداشت درخت بادام

آفات زنبور مغز خوار بادام:

زنبوری که در باغ های بیمار مغز بادام می خورد می تواند 90 درصد از عملکرد محصول را کاهش دهد.این زنبور با حمله به میوه های جوان در اوایل بهار تخم های خود را در داخل میوه می گذارد و لاروها از هسته میوه تغذیه می کنند و باعث پوسیدگی میوه جوان می شوند. این آفت به صورت شفیره در خاک زمستان گذرانی می کند.

جمع آوری میوه¬های آلوده و ریخته، شخم خاک¬های درخت در فصل پاییز و سم پاشی درختان پس از ریزش گلبرگ¬ها می¬تواند در کنترل این آفت موثر باشد.

آفت کنه تار عنکبوتی:

کنه تار عنکبوتی یک آفت چند حلقه ای و چند میزبان است، بنابراین می تواند از میزبان های کشاورزی به درختان بادام حمله کند، این آفت بسته به آسیب پذیری میزبان و شرایط آب و هوایی چندین چرخه در یک سال دارد، بنابراین بیشترین خسارت به درختان بادام وارد می کند. ظاهر گرد و غباری برگ درخت یکی از مهمترین نشانه های آلودگی به این آفات است و سمپاشی دوره ای از اوایل بهار تا پاییز و همچنین آبیاری اولیه و کوددهی برای مبارزه با این آفات ضروری است.

آفات شته سبز هلو:

شته مانند کنه عنکبوتی یک آفت چند حلقه ای و چند میزبان است، این آفت در باغ برای هر باغبانی به راحتی قابل شناسایی است، آفت مکنده سبز در پشت برگ ها جمع می شود و باعث چسبندگی برگ ها می شود، تردد مورچه ها از نشانه های این آفت است و برای مبارزه با این آفت باید همان اقداماتی را انجام داد که در برابر کنه عنکبوتی انجام میدهید.

نتیجه گیری:

اگر برای ساخت باغ خود به دنبال یک درخت میوه پر محصول و اقتصادی هستید، درخت بادام ممکن است بهترین گزینه برای شما باشد، درخت میوه به راحتی رشد می کند و بسیار اقتصادی و سودآور است، اما سودآوری آن بستگی به موفقیت شما دارد. در باغبانی اگر داشتن دانش کافی در زمینه باغبانی برای شما سخت است می توانید از مشاوره رایگان و مفید نهالستان رویال نهال استفاده کنید.